Grillattu varhaiskaali ranskankermakastikkeen kera
1 varhaiskaali
Siirappia
Voita
Suolaa
1/2 sitruunan mehu
Kastike:
1 prk ranskankermaa
1 rkl Dijon-sinappia
Mustapippuria myllystä
½ sitruunan mehu
1 kevätsipuli varsineen
1 tl suolaa
1 tl sokeria
Kourallinen sitruunamelissaa
Tee näin: leikkaa pieni kaali neljään osaan, tai isompi kaali kuuteen-kahdeksaan osaan. Voitele kaalinpalaset siirapilla sekä voisulalla. Lisää pintaan suolaa. Paista grillissä tai uunissa kypsiksi (225 asteessa n. 20 min). Jätä kaali napakaksi. Lisää sitruunanmehua pintaan ennen tarjoilua.
Sekoita kastike sekaisin, pilko joukkoon kokonainen kevätsipuli varsineen sekä lisää kourallinen sitruunamelissaa.