NOIN KUUDELLE HENGELLE
Ainekset:
400 g porkkanaa (5-6 porkkanaa)
500 g kukkakaalia (pieni kukkakaali tai ½ isosta)
600 g varhaiskaalia (1 pieni kaali)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
½ dl rypsiöljyä
1 dl valkoviiniä tai 2 rkl valkoviinietikkaa
1,3 l vettä
10 tl kasvisliemijauhetta tai 2 kuutiota
1 tlk kypsiä voipapuja
1 tl kuivattua rakuunaa
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
1 prk ranskankermaa
kurpitsansiemeniä
Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja pilko porkkanat paloiksi. Pienennä kukkakaali myös pienemmäksi. Kuori sipuli. Halkaise kaali kahtia. Lisää kaikki kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää myös valkosipulinkynnet, jätä kuoret päälle niin etteivät valkosipulit pääse palamaan. Lisää kasvisten päälle reilu ½ dl öljyä. Paahda uunissa n. 35 min. Käännä kaalit puolessa välissä ja sekoita muitakin kasviksia. Lisää kattilaan valkoviini tai valkoviinietikka ja kiehauta se. Lisää vesi ja kasvisliemijauhe/kuutio sekä uunissa paahdetut kasvikset sekä voipavut, ota paahtuneista valkosipulikynsistä kuoret pois ennen kattilaan lisäämistä. Keitä kasviksia vielä n. 15 min tai kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Soseuta ja lisää mustapippuria myllystä sekä 1 tl kuivattua rakuunaa. Paahda kuivalla pannulla hetki kurpitsansiemeniä, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä. Annostele kulhoihin ja lisää jokaiseen annokseen nokare ranskankermaa sekä paahdettuja kurpitsansiemeniä.