Taikina:
3 dl ruisjauhoja
1 ¼ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 ¾ dl kylmää vettä
1 rkl öljyä
2 pkt Vaissi lihakaalilaatikko
1 dl kermaa
Lämpimien piirakoiden päälle voisulaa, johon on lisätty loraus vettä.
Tee näin:
Sekoita ruisjauho, vehnäjauho ja suola keskenään. Lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Kauli jauhotetulla pöydällä taikina n. 3 mm levyksi ja painele siitä lasilla ympyröitä. Lado ympyrät pinoksi ja laita kelmun alle. Kauli taikinan rippeet vielä levyksi ja paina niistäkin ympyröitä. Kauli ympyrät vielä ohuemmiksi soikeiksi pyörylöiksi. Annostele kaalilaatikot kulhoon ja sekoita joukkoon 1 dl kermaa. Annostele kaulituille pyörylöille laatikko-kermaseosta. Jätä n. 1 cm rypytysvara reunoille. Rypytä reunat laatikkomassan päälle. Paista 300 asteessa n. 10 min riippuen uunista. Voitele piirakat voisulalla ja pinoa liinan alle.