KÖTTFYLLDA KÅLDOLMAR

Kåldolme. Färdig färskvara.

Ingredienser: Vitkål (68 %), finskt nötkött, finskt griskött, glutenfri fullkornshavre (5 %), vatten, lök, sirap, salt, buljongpulver (jästextrakt, joderat salt, socker, aromer (kött, umami), maltdextrin (potatis), svartpeppar). Kötthalt 25 %.

Hög proteinhalt. Glutenfri.

Förvaring under + 6 °C. Sista förbrukningsdag: se framsidan av förpackningen. 350 g/4 st.

Uppvärmning

I mikro: värm utan förpackning i 3–4 min. I ugn rekommenderas: Avlägsna kartongen och plastfilmen. Värm i 175 °C i 30–40 min. I stekpanna: värm i het stekpanna i ca 10 min.

Näringsvärde ⌀/100g

Energi……………………..483kJ (115kcal)
Fett………………………….5.2g
varav mättat fett……….1.8g
Kolhydrater……………..10.6g
varav sockerarter………3.3g
Kostfiber………………….2.2g
Protein…………………….5.8g
Salt………………………….0.98g

KÅL FÖR EGET OCH ANDRAS BEHOV

Förutom att vi tillreder kåldolmar på vår kåldolmsfabrik, förkokar vi kålblad och kålmassa i vår kålbladsfabrik. Vi djupfryser kål för att fylla behoven på vår kåldolmsfabrik och för andra aktörer inom livsmedelsindustrin.

  • Kålbladen väger 59-64 g.
  • Vi fryser ned kålblad och kålmassa i block om 10 kg.
  • Ett block innehåller ca 150 kålblad.
  • Kålbladen och kålmassan är vanligtvis förpackade i lastpallar på 560 kg. På en lastpall finns 55 block.
  • Det finns även mindre partier att få i en 30 kg:s kartongförpackning med block på 10 kg.