GRÖNSAKSFYLLDA KÅLDOLMAR

Vegetariska kåldomar. Gräddad, färskt.

Ingredienser: Vitkål (70 %), sirap, glutenfri fullkornshavre (6,7 %), konserverad rödbeta (6,7 %) (rödbeta, vatten, socker, ättika, salt, naturlig arom (nejlika)), bondböna (5,3 %), lingon (3,7 %), lök (3,5%), ärtprotein, näringsjäst, grönsaksbuljong (jästextrakt, morot, purjolök, svartpeppar, lök, libbsticka, joderat salt, dextrose (majs), maltdextrin (majs), aromer (paprika, persilja), salt, timjam, svartpeppar. Innehåller 80% grönsaker.

Proteinrik. Källa till fibrar. Glutenfri. Vegansk.

Förvaring under + 6 °C. Sista förbrukningsdag: se framsidan av förpackningen.

Uppvärmning

I mikro: Värm utan förpackning i 3–4 min. Vi rekommenderar i ugn: Avlägsna kartongen och plastfilmen. Värm i 175 °C i 30–40 min. I stekpanna: I en het stekpanna ca 10 min. 350g/4 st.

Näringsvärde ⌀/100g

Energi…………………..450 kJ (108 kcal)
Fett………………………..1.0 g
varav mättat fett……..0.2 g
Kolhydrater……………17,2 g
varav sockerarter ……11,8 g
Kostfiber………………..3,6 g
Protein………………….5,6 g
Salt……………………….0,93 g

KÖTTFYLLDA KÅLDOLMAR

Kåldolme. Färdig färskvara.

Ingredienser: Vitkål (68 %), finskt nötkött, finskt griskött, glutenfri fullkornshavre (5 %), vatten, lök, sirap, salt, buljongpulver (jästextrakt, joderat salt, socker, aromer (kött, umami), maltdextrin (potatis), svartpeppar). Kötthalt 25 %.

Hög proteinhalt. Glutenfri.

Förvaring under + 6 °C. Sista förbrukningsdag: se framsidan av förpackningen. 350 g/4 st.

Uppvärmning

I mikro: värm utan förpackning i 3–4 min. I ugn rekommenderas: Avlägsna kartongen och plastfilmen. Värm i 175 °C i 30–40 min. I stekpanna: värm i het stekpanna i ca 10 min.

Näringsvärde ⌀/100g

Energi……………………..483kJ (115kcal)
Fett………………………….5.2g
varav mättat fett……….1.8g
Kolhydrater……………..10.6g
varav sockerarter………3.3g
Kostfiber………………….2.2g
Protein…………………….5.8g
Salt………………………….0.98g

VI ANVÄNDER ENDAST DE BÄSTA AV NATURENS EGNA RÅÄMNEN!

Kaali

Kaali sisältää runsaasti C-vitamiinia ja kalsiumia. Kaalista saa herkullisia ja samalla terveellisiä ruokia. Useissa dieeteissä suositaan kaalia, koska se sisältää ravintoaineita, mutta ei juurikaan energiaa.

Syksyllä elo-syyskuulla suoritetaan sadonkorjuu. Kaalin nosto tapahtuu puukon avulla ja on hyvin työvoimavaltaista, tosin koneita ja nostoa helpottavia ratkaisuja on keksitty.

Vaissi Oy käyttää vuodessa yli kaksi miljoona kiloa keräkaalia. Ostamme kaiken tarvitsemamme tuorekaalin sopimusviljelijöiltä. Tällä hetkellä kaalia tulee Nivalasta, Vaasan alueelta, Keuruulta, Vilppulasta, Ruovedeltä, Pälkäneeltä, Huittisista, Köyliöstä, Eurasta ja Kalannista.

HAVRE

Vi styr över hela produktionskedjan från åkern till bordet. Vår styrka är även de rena inhemska råvarorna vars ursprung vi väl känner till.

På Vaissi gård odlas foderspannmål såsom korn, havre samt vete och vi idkar även skogsbruk.

Proteiinin lähteenä käytämme jauhelihaa tai härkäpapua

Perinteinen versio kaalikääryleestämme sisältää kauran lisäksi 100% kotimaista jauhelihaa. Kasviskaalikääryleessämme käytämme lihan sijasta proteiinin lähteenä ravitsevaa ja maistuvaa härkäpapua.

Kasviskääryleemme sisältävät maukasta punajuurta ja puolukkaa!

Lisää makua antamaan käytämme kasviskaalikääryleessä herkullista punajuurta sekä puolukkaa! Nämä täydelliset raaka-aineet yhdessä tekevät kasvisherkustamme täydellisen ruoan arkeen ja juhlaan.

KÅL FÖR EGET OCH ANDRAS BEHOV

Förutom att vi tillreder kåldolmar på vår kåldolmsfabrik, förkokar vi kålblad och kålmassa i vår kålbladsfabrik. Vi djupfryser kål för att fylla behoven på vår kåldolmsfabrik och för andra aktörer inom livsmedelsindustrin.

  • Kålbladen väger 59-64 g.
  • Vi fryser ned kålblad och kålmassa i block om 10 kg.
  • Ett block innehåller ca 150 kålblad.
  • Kålbladen och kålmassan är vanligtvis förpackade i lastpallar på 560 kg. På en lastpall finns 55 block.
  • Det finns även mindre partier att få i en 30 kg:s kartongförpackning med block på 10 kg.