VAISSIS HISTORIA ÄR EN BERÄTTELSE OM KÅL OCH UPPFINNINGSRIKEDOM
Slumpen, kreativitet, mod och omsorg om andra. Det är kärnan i Vaissis historia.
När Peter Thomasson i sin son Fabians namn 1829 köpte mark som tidigare tillhört kronan, kunde han knappast ana att platsen sex generationer senare skulle vara hemort för Nordens största kåldolmsfabrik.
Vi har tillrett kåldolmar sedan 2001, dvs. redan i över 15 år. Hösten 2017 kunde man i butikerna köpa de första kåldolmarna i förpackningar med Vaissis egen etikett.
Vår princip på Vaissi har alltid varit att tillreda mat åt andra som om vi tillredde maten åt oss själva. Fabriken där vi tillreder vår produkt är för oss som ett stort kök där vi bara råkar tillreda stora mängder mat.
12 miljoner handgjorda kåldolmar om året är mycket. Inte en enda kåldolme skulle bli tillredd utan en engagerad ”Vaissier” som trivs med sitt arbete.
Så när du avnjuter Vaissis kåldolmar vet du att de är tillredda av finska råvaror i Haapamäki vid Vaissisjöns strand.
Med önskan om läckra smakupplevelser
Verkställande direktören Maria Hanho och 86 andra medlemmar av familjen Vaissi.