Verkkolaskuosoitteen muutos
Vaissi Oyn verkkolaskuosoite muuttuu 31.12.2020
Verkkolaskuosoite: 003718755268
Operaattori: Maventa (003721291126)
Read MoreVaissi Oyn verkkolaskuosoite muuttuu 31.12.2020
Verkkolaskuosoite: 003718755268
Operaattori: Maventa (003721291126)
Read MoreTiedote
Vaissi Oy on perustanut uuden yrityksen yhdessä huippukokki Tomi Björckin kanssa. Second Seoul Oy jatkaa Vaissi Oy:n aloittamaa Bibigo brändin dumplings-tuotteiden maahantuontia Pohjoismaihin. Uusi yritys myy ja markkinoi jatkossa myös Tomi Björckin nimikkotuotteita ja valmisruokia.
”Yhteistyömme lähti liikkeelle, kun otin Tomiin yhteyttä dumplingsien tiimoilta. Huomasimme pian puhuvamme aasialaisen ruuan valmistamisesta Tomin reseptein ja lopputulos on tässä”, kertoo aikoinaan samassa ravintolassa Tomin kanssa työskennellyt Vaissi Oy:n toimitusjohtaja Heikki Latvanen.
Dumplingsit ovat seuraava sushi!
Kaalikääryleistä alkanut yhteistyö saksalais-korealaisen perheyrityksen kanssa toi dumplingsien maahantuonnin Vaissille.
” Pakasteena myytävät tuotteet ovat löytäneet tiensä suomalaisten ruokapöytiin. Tulevaisuudessa dumplingsit tulevat olemaan yhtä suosittuja kuin sushi”, Vaissi Oy:n yrittäjä Maria Hanho kertoo.
Dumplingsit ovat ohueen taikinaan käärittyjä erilaisin täyttein tehtyjä nyyttejä. Ne voidaan paistaa tai höyryttää ja syödä erilaisten kastikkeiden kanssa. Bibigon dumplingsit ovat myynnissä K-Kaupoissa.
Tomi Björck aasilaisen ruuan pioneeri
Tomi on jo pitkään tuonut aasialaisia makuja meille suomalaisille huippuravintoloidensa kautta.
”Pikkuhiljaa ajatus omien hyväksi havaittujen reseptien tuomisesta kaikkien ulottuville on saanut siivet. Haluan luoda mahdollisuuden, että kukin itse voi tehdä täydellisen ateriakokonaisuuden kotona. Jos sinulla on esimerkiksi hyvä valmis kastike, tarvitset siihen myös jotain, minkä kanssa sen voi syödä”, Tomi visioi iloisesti.
Tulevaisuuden suunnitelmia
Vuoden 2021 aikana on tarkoitus lanseerata joukko uusia tuotteita. Niihin liittyen Vaissi mahdollisesti investoi Haapamäen Riihoon, mutta Second Seoul Oy etsii myös osalle tuotteita alihankintakanavia. ”Uusia työpaikkoja on kuitenkin tulossa lisää”, avaa Heikki Vaissin suunnitelmia.
Second Seoul Oy:n tarkoitus on elintarvikekokonaisuuksien brändäys ja tuotteistaminen osaksi omaa liiketoimintaansa, sekä omien tuotekokonaisuuksien kehittäminen. Yhtiön tarkoituksena on keskittyä tarjoamaan uudenlaisia elintarviketuotteita vähittäiskaupan ja Horeca-sektorin asiakkaille. Yhtiön nimi viittaa Korean pääkaupunkiin Seouliin, joka on yksi maailman herkullisimpia ruuan mekkoja. Kun Second ja Seoul yhdistetään, saadaan kiteytetyksi suomennettu mielikuva ”toisesta sielusta”. Tämä on kokonaisuutena juurikin sitä, mitä hyvä ruoka merkitsee yhtiönsä perustajille.
Lisätietoja
Vaissi Oy:n toimitusjohtaja Heikki Latvanen heikki.latvanen@vaissi.fi 040 5339179
Read More
Vaissi Oy on vuonna 1829 perustetusta maatilasta Euroopan suurimmaksi kaalikääryleiden valmistajaksi kasvanut perheyritys. Tänä päivänä valmistamme myös omilla tuotemerkeillä valmisruokaa ja kasvamme sen myötä. Sijaitsemme kauniissa maalaismaisemassa Keuruun Haapamäellä. Työtehtävät meillä ovat monipuolisia elintarvikkeiden valmistuksen töitä mm. kaalikääryleiden ja valmisruokien tekemistä alusta loppuun sisältäen esivalmistelutyöt, käärinnän, annostelun, paiston ja pakkauksen.
Uusien tuulien puhaltaessa etsimme vakituiseen työsuhteeseen TUOTANNON TYÖNTEKIJÖITÄ.
Aikaisempi työkokemus ruuan parissa työskentelystä katsotaan eduksi, mutta ei ole välttämätöntä. Odotamme hakijalta
Tarjoamme sinulle
Pääsääntöinen työaika ma-pe 6-14:30 ja 8:16:30 40 h/vko. TES palkkaus + talokohtaiset lisät. Työn aloitus sovittaessa.
Kerromme mielellään lisää työhaastattelussa, joten ole rohkeasti yhteydessä Maria Hanhoon 040-8372139 maria.hanho@vaissi.fi. Hakemuksen voit myös tehdä www.vaissi.fi /rekrytointi tai lähettää suoraan vaissi@vaissi.fi
Tule mukaan toteuttamaan Vaissin tarinaa ja perinteisiä sekä tulevaisuuden ruokaelämyksiä.
Meistä voit lukea lisää www.vaissi.fi
facebook https://www.facebook.com/vaissioy
Instagram @vaissioy
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=BJe4fS7iQcA
Read MoreMaajussin -kotiruokaa Keuruulta on iso uudistus Vaissilaisille. Maria Hanho kertoo ajatuksistaan Maajussin kotiruuasta
Perheruokaa Keuruulta
Maria Hanho kiiruhtaa puhelimen äärelle keittiöönsä. Hän on saanut nuorimmaisen lapsen unille ja toinen leikkii mummon kanssa ulkona. Hanhon perhe asuu aivan Vaissin tehtaiden lähellä. Koko Marian perhe on jollain tavalla töissä Vaissin perheyrityksessä Keuruulla. Veli Juho hoitaa kunnossapidon puolta sekä hänen maatilaansa. Hänelle ja Lauralle on aivan pian syntymässä esikoinen, kertoo Maria. Jaakko-puoliso työskentelee myös talvet yhtiössä ja kesät hän hoitaa omaa tilaansa Ruovedellä. Marian vanhemmat ovat jo eläkkeellä, mutta auttavat lasten hoidossa ja tekevät heille sopivia projekteja tarpeen tullen. Maria on vielä osittain hoitovapaalla ja tarvittavat työt hoituvat, kun nuorempi nukkuu päiväunia vanhemman ollessa päivähoidossa.
Vaissi laajensi tuoterepertuaariaan koko perheen valmisruokaan toukokuussa. Vaissi on tuonut kauppoihin kaksi uutuutta, lihamakaroni-laatikon ja broileri-riisipaistoksen sekä perhepakkaukset jo tuituista kaurakaalikääryleestä ja kaalilaatikosta. Tuotteet ovat koko perheen suosikkeja. Vaissin ydin on pitkään ollut kaalikääryleet sekä muut kaalituotteet. Nyt Vaissi halusi laajentua muihinkin tuotteisiin. ”Haluamme tuoda suomalaisille perheille uusia vaihtoehtoja. Näemme, että juuri koko perheen ruuissa on paikka meidänlaiselle pienelle perheyritykselle”, toteaa Maria. ”Haluamme tuoda herkullista ja hyvää ruokaa perheille. Täältä maalta voidaan ponnistaa ja tuoda jotain maanläheistä ja kotimaista ruokaa ja helpottaa perheiden arkea”, kertoo Maria.
Vaissin väki on taitavaa porukkaa, joten heiltä onnistuu myös muutkin kotiruuat kuin perinteiset kaaliherkut. ”Haluamme yritykselle myös toisen tukijalan”, emme ole vain kaalituotteiden varassa, toteaa Maria. Myös vanhat tutut kaalikääryleet sekä liha-kaalilaatikko ovat saaneet uuden pakkauksen. ”Nyt pakkaus ja Maajussin -nimi viestii paremmin sitä mitä olemme. ”Olemme perheyritys Keuruulla, ja täällä me pyöräytellään melkeinpä koko suomen kääryleet käsityönä”, kertoo Maria. Uudet tuotteet jatkavat käsityöperinnettä, ”ruoka on hyvää, laadukasta, rakkaudella tehtyä”, kiteyttää Maria Vaissin tuotteista. ”Ja hei, näitä voi hyvällä omalla tunnolla antaa lapsille, sillä ne sisältävät vain maltillisesti suolaa”. Raaka-aineet ovat kotimaisia, aina kun se vain on mahdollista.
Tuotteita alettiin ideoimaan jo pari vuotta sitten, mutta nyt reseptit ovat hioutuneet niin, että ne ovat valmiita kauppojen hyllyille. Idea Maajussin brändistä tuli toimitusjohtajaja Heikki Latvaselta. ”Juholla siinä taisi olla eniten sulattelemista” naurahtaa Maria. Meidän perheen suosikkituote on broiler-riisipaistos, tämä onkin saanut paljon kehuja kaikilta joille tuotetta on esitelty ja maistatettu. Nyt sitten kokeilemaan uutuus-tuotteita. ”Ja jos kaupan hyllystä ei näitä löydy niin kannattaa pyytää kauppiasta tilaamaan”, toteaa Maria.
Read More
Miten niin kuin meni omasta mielestä? Lue juttu toimitusjohtaja Heikki Latvasen ensimmäisestä vuodesta Vaissilla
Heikki Latvanen aloitti Vaissilla varatoimitusjohtajana toimitusjohtaja Maria Hanhon äitiysloman sijaisena alkuvuodesta 2019. Vuoden 2020 alusta Heikki nimitettiin Vaissin toimitusjohtajaksi. Maria Hanho tulee palaamaan muihin tehtäviin palatessaan äitiyslomalta elokuussa. Muutoksia tuli lisää helmikuussa, kun Heikki tuli pienosakkaaksi yritykseen. Samalla Maria Hanho ja Juho Vaissi lunastivat loppuosan vanhempiensa osakkeista itselleen. Maria aloitti hallituksen puheenjohtajana. Jaakko Vaissi, Saara Ampiala-Vaissi ja Juho Vaissi jatkavat hallituksen jäseninä. Omistus yrityksestä on nyt siirtynyt vanhalta polvelta uudelle polvelle ja samalla Heikki tuli mukaan omistajiin.
Heikin fiilikset ensimmäisen vuoden jälkeen ovat erittäin hyvät. ”Olen viihtynyt Vaissilla todella hyvin. Työyhteisö ja työkaverit ovat tosi kivoja. Positiivista on myös ihmisten suuri sitoutuminen tekemiseen ja pienen organisaation hyvät puolet. Mahdollisuuksia on tosi paljon, pääsen kehittämään uusia juttuja”, kertoo Heikki. ”Monialaosaaminen on todella suurta talon sisällä”, lisää Heikki.
Vuosi talossa on opettanut paljon. ”Melkeinpä joka päivä opin jotain uutta esimerkiksi ihmisten kanssakäymisestä sekä myös itsestäni”, toteaa Heikki. Toisaalta Heikki on tuonut paljon uutta Vaissille. ”Kun tulee taloon ulkopuolelta, sitä näkee asioita eri tavalla, ulkopuolisen silmin. Vähän niin kuin olisi konsulttina ja katsoo asioita ulkopuolisin silmin. Toivon, että olen tuonut avoimuutta keskusteluun ja uutta ajattelua. Luulen, että olen siinä onnistunut, sillä kulttuuri on avointa ja asioista puhutaan ääneen”. Vuoden varrella viestintä ja kommunikaatio yrityksen sisällä on parantunut”, summaa Heikki ensimmäisestä vuodesta Vaissilla. ”Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, pieniä, mutta tärkeitä askeleita on otettu”, lisää Heikki.
Yllätys on ollut positiivinen, kuinka hyvin olen sulautunut Vaissiin ja ihmisten kanssa tekemiseen. Yhteistyö ihmisten kanssa on mukavaa hänen mielestään. Heikki on tuonut Vaissiin uutta ajattelua ja ulkopuolisen näkemystä. Aina se ei ole ollut ihan helppoa. ”Haastavinta on ollut murtaa vanhoja tapoja ja uskomuksia”. ”Olen myös oppinut itsestäni paljon henkilöstöjohtamisen saralla”. Heikki painottaa työhyvinvoinnin merkitystä yrityksen menestyksen takana. ”Työntekijät ovat yrityksen ydin ja työntekijöistä huolehtiminen on tärkeää, ajatusmaailmani on se, että olen täällä heitä varten”, kertoo Heikki ajatuksistaan.
Heikki hoitaa Vaissin myyntiä ja markkinointia. Työnkuva vielä muotoutuu Marian palatessa äitiyslomilta. Heikillä on perhe Helsingissä, joten Haapamäellä hän on 2-3 päivää alkuviikosta ja lopun viikkoa Helsingissä ja hoitaa asiakkuuksiin liittyviä asioita sieltä käsin. ”Kyllähän se oli pientä kipuilua lasten kanssa aluksi”, mutta nyt se on tasaantunut ja olemme perheen kanssa löytäneet hyvän rytmin”, toteaa Heikki. ”Toisinaan ajelen Haapamäeltä Toivakkaan mökille yöksi ja välillä taas jään Haapamäelle ja lähden miesten jumppaan. ”Toisinaan työt jatkuvat iltaan asti Haapamäki-päivinä”, kertoo Heikki vapaa-ajastaan.
Missä Vaissi on viiden vuoden päästä? ”Vaissin tavoitteena on kasvaa, kasvua tavoitellaan järkevästi ja hallitusti”, kertoo Heikki Vaissin tavoitteista. Aivan uusia juttuja on jo luvassa keväällä. Niitä pitää vielä odottaa hetki! Kaali tulee olemaan tärkeä raaka-aine myös tulevaisuudessa, mutta jotain muutakin on luvassa. Niistä lisää kevään aikana!
Read More
Teemu Hietanen on nimitetty Vaissi Oy:n Tekniseksi Johtajaksi ja aloittaa tehtävässään 27.4.2020. Teemu tulee vastaamaan Vaissi Oy:n kunnossapidosta, teknisistä projekteista sekä investointien läpiviennistä. Hän tulee toimimaan koko kunnossapidon esimiehenä.
Teemu on aikaisemmin toiminut Keuruun Energian lämpöliiketoiminnan päällikkönä. Toivotamme Teemun lämpimästi tervetulleeksi Vaissille!
Kari Koskinen jatkaa vanhaan malliin ja tällä järjestelyllä on tarkoitus siirtää Karin tietotaitoa uusille osaajille ennen hänen eläköitymistä.
Juho Vaissi jatkaa vastaten erikseen määrätyistä projekteista sekä tehden kunnossapitoa.”Yrityksemme kasvaessa ja kehittyessä tarvitsemme systemaattisempaa kunnossapitoa ja investointien suunnittelua. Tähän Teemu tulee tuomaan paljon uutta osaamista. Tämä järjestely mahdollistaa, että pystyn jatkossa keskittymään paremmin maatilan kehittämiseen sekä perhetilanteeni muuttuessa antamaan aikaa uuteen elämäntilanteeseen.” kertoo Juho Vaissi, joka on aikaisemmin vastannut teknisistä projekteista sekä investointien suunnittelusta ja läpivienneistä.
Read MoreSiirryimme vuoden vaihteessa käyttämään pohjoismaisella tuulivoimalla tuotettua sähköä.
Read MoreVaissi Oy:n hallitus on nimittänyt varatoimitusjohtaja Heikki Latvasen Vaissi Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2020 alkaen. Nykyinen toimitusjohtaja Maria Hanho on valittu Vaissi Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi. Maria on vanhempainvapaalla 1.8.2020 asti. Tämän jälkeen hän jatkaa työtä Vaississa vastuullaan mm. henkilöstörekrytoinnit, sopimusviljelytoiminta sekä kehitysprojektit. Heikki Latvasen vastuualueina toimitusjohtajan tehtävien lisäksi on myynti ja markkinointi.
”Olen iloinen mahdollisuudesta jatkaa Vaissin toimitusjohtajana, sitoutuneen ja osaavan henkilöstön kanssa. Olen erittäin ylpeä päästessäni kehittämään näin hienoa perheyritystä eteenpäin.” Kertoo Heikki Latvanen
”Olen tyytyväinen, että olemme saaneet osaavan ja energisen Heikin mukaan jakamaan töitä, joita yrityksen kasvaessa ja kehittyessä on tullut kovasti lisää. Järjestely mahdollistaa itselleni paremman keskittymisen esimerkiksi sopimusviljelytoimintaan, joka on hyvin tärkeä osa yrityksemme toimintaa” toteaa Maria Hanho.
Vaissi Oy:n hallitus
Maria Hanho, Jaakko Vaissi, Juho Vaissi, Saara Ampiala-Vaissi
Lisätietoja
Toimitusjohtaja Heikki Latvanen 0405339179 heikki.latvanen@vaissi.fi
Hallituksen puheenjohtaja Maria Hanho 0408372139 maria.hanho@vaissi.fi
Read MoreKaalia polvelle, kaalia eturauhasvaivoihin, kaalia haavoille ja nivelkipuihin. Kaali on terveellistä sisäisesti nautittuna, mutta tiesitkö että sitä on käytetty myös ulkoisesti erilaisiin kipu- ja tulehdustiloihin myös ulkoisesti?
Kaali on erinomainen C-vitamiinin lähde. Kaali sisältää myös kuitua, joka tuo kylläisyyden tunteen, vaikka kaali onkin matalaenerginen raaka-aine. Kaalin kuidut sekä vesi tekevät hyvää ruuansulatukselle. Valkokaalilla on paljon perinneuskomuksia ja tätä on käytetty kansanlääketieteessä erilaisissa käyttötarkoituksissa kuten nivelkipujen, turvotusten, haavojen tai kolotusten hoidossa. On hieman epäselvää mihin kaalin hoitava vaikutus perustuu, mutta se sisältää paljon glutamiinia, jota on myös reuman hoitoon käytettävässä valmisteessa. Tätä esiintyy myös elimistössä luonnollisesti. Kaali sisältää myös paljon K-vitamiinia ja kaliumia. Kaalin on väitetty olevan tehokas hoitomuoto nivelkipujen hoitoon sisäisesti. Nauti tuoretta kaalia päivittäin tyhjään vatsaan, tämän tulisi auttaa nilvelkipuihin.
Mihin kaikkiin vaivoihin kaalia voi kokeilla:
Kova vatsa: Keitä kaalia tuoreiden nokkosten kera ja nauti sellaisenaan tai valmista ruokaa tästä.
Kipeä ja turvonnut iho: asettele kaalinlehtiä kipeälle iholle
Polven luuniveltulehdus: raasta kaalia ja asettele tätä polven päälle
Eturauhasen liikakasvu: keitä päivittäin pala raastettua kaalia puolikypsäksi, lisää oliiviöljyä, suolaa ja kuminaa ja jatka keittämistä. Syö kaali ja juo neste.
Haavan hoito: Peitä puhdistettu
haava kaalin lehdillä kahdesti päivässä.
Mustelmat ja paiseet: jauha kaalia ja lisää mustelman tai paiseen päälle ja anna vaikuttaa.
Nivelkivut: nauti tuoretta kaalia päivittäin tyhjään vatsaan
Rintojen turvotus imettäessä: asettele kaalinlehdet turvonneille rinnoille
Eli mikäli jalkaa kolottaa, niveliä särkee tai olet saanut mustelman, niin kaalia vain avuksi!
Read More