Ajankohtaista Ajankohtaista
  • Etusivu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ajankohtaista
  • Tarina
  • Rekry
  • Yhteys/Palaute
    • Yhteystiedot
    • Tehtaanmyymälä
    • Palaute
  • Maajussin.fi
  • Suomi
  • English
  • Svenska
  • Etusivu
  • Tuotteet
  • Reseptit
  • Ajankohtaista
  • Tarina
  • Rekry
  • Yhteys/Palaute
    • Yhteystiedot
    • Tehtaanmyymälä
    • Palaute
  • Maajussin.fi
  • Suomi
  • English
  • Svenska
  •  

Ajankohtaista

Home / Ajankohtaista - Page 2

Our Latest News

Perheruokaa Keuruulta

Maajussin -kotiruokaa Keuruulta on iso uudistus Vaissilaisille. Maria Hanho kertoo ajatuksistaan Maajussin kotiruuasta

Perheruokaa Keuruulta

Maria Hanho kiiruhtaa puhelimen äärelle keittiöönsä. Hän on saanut nuorimmaisen lapsen unille ja toinen leikkii mummon kanssa ulkona. Hanhon perhe asuu aivan Vaissin tehtaiden lähellä. Koko Marian perhe on jollain tavalla töissä Vaissin perheyrityksessä Keuruulla. Veli Juho hoitaa kunnossapidon puolta sekä hänen maatilaansa. Hänelle ja Lauralle on aivan pian syntymässä esikoinen, kertoo Maria. Jaakko-puoliso työskentelee myös talvet yhtiössä ja kesät hän hoitaa omaa tilaansa Ruovedellä. Marian vanhemmat ovat jo eläkkeellä, mutta auttavat lasten hoidossa ja tekevät heille sopivia projekteja tarpeen tullen. Maria on vielä osittain hoitovapaalla ja tarvittavat työt hoituvat, kun nuorempi nukkuu päiväunia vanhemman ollessa päivähoidossa.

Vaissi laajensi tuoterepertuaariaan koko perheen valmisruokaan toukokuussa. Vaissi on tuonut kauppoihin kaksi uutuutta, lihamakaroni-laatikon ja broileri-riisipaistoksen sekä perhepakkaukset jo tuituista kaurakaalikääryleestä ja kaalilaatikosta. Tuotteet ovat koko perheen suosikkeja. Vaissin ydin on pitkään ollut kaalikääryleet sekä muut kaalituotteet. Nyt Vaissi halusi laajentua muihinkin tuotteisiin. ”Haluamme tuoda suomalaisille perheille uusia vaihtoehtoja. Näemme, että juuri koko perheen ruuissa on paikka meidänlaiselle pienelle perheyritykselle”, toteaa Maria. ”Haluamme tuoda herkullista ja hyvää ruokaa perheille. Täältä maalta voidaan ponnistaa ja tuoda jotain maanläheistä ja kotimaista ruokaa ja helpottaa perheiden arkea”, kertoo Maria.

Vaissin väki on taitavaa porukkaa, joten heiltä onnistuu myös muutkin kotiruuat kuin perinteiset kaaliherkut. ”Haluamme yritykselle myös toisen tukijalan”, emme ole vain kaalituotteiden varassa, toteaa Maria.  Myös vanhat tutut kaalikääryleet sekä liha-kaalilaatikko ovat saaneet uuden pakkauksen. ”Nyt pakkaus ja Maajussin -nimi viestii paremmin sitä mitä olemme. ”Olemme perheyritys Keuruulla, ja täällä me pyöräytellään melkeinpä koko suomen kääryleet käsityönä”, kertoo Maria. Uudet tuotteet jatkavat käsityöperinnettä, ”ruoka on hyvää, laadukasta, rakkaudella tehtyä”, kiteyttää Maria Vaissin tuotteista. ”Ja hei, näitä voi hyvällä omalla tunnolla antaa lapsille, sillä ne sisältävät vain maltillisesti suolaa”.  Raaka-aineet ovat kotimaisia, aina kun se vain on mahdollista.

Tuotteita alettiin ideoimaan jo pari vuotta sitten, mutta nyt reseptit ovat hioutuneet niin, että ne ovat valmiita kauppojen hyllyille. Idea Maajussin brändistä tuli toimitusjohtajaja Heikki Latvaselta. ”Juholla siinä taisi olla eniten sulattelemista” naurahtaa Maria. Meidän perheen suosikkituote on broiler-riisipaistos, tämä onkin saanut paljon kehuja kaikilta joille tuotetta on esitelty ja maistatettu. Nyt sitten kokeilemaan uutuus-tuotteita. ”Ja jos kaupan hyllystä ei näitä löydy niin kannattaa pyytää kauppiasta tilaamaan”, toteaa Maria.

Kuvassa Vaissin perhe. Saara, Jaakko, Juho, Laura, Iines, Maria ja Jaakko. Kuvan ottanut Marian ja Jaakon poika Tiitus 4 vuotta.

Read More
Uutta luvassa? Heikin ensimmäinen vuosi Vaissilla
Toimistusjohtaja Heikki Latvanen

Kuva: Antti Nikunen

 

Miten niin kuin meni omasta mielestä? Lue juttu toimitusjohtaja Heikki Latvasen ensimmäisestä vuodesta Vaissilla

Uutta luvassa? Heikin ensimmäinen vuosi Vaissilla

Heikki Latvanen aloitti Vaissilla varatoimitusjohtajana toimitusjohtaja Maria Hanhon äitiysloman sijaisena alkuvuodesta 2019. Vuoden 2020 alusta Heikki nimitettiin Vaissin toimitusjohtajaksi. Maria Hanho tulee palaamaan muihin tehtäviin palatessaan äitiyslomalta elokuussa. Muutoksia tuli lisää helmikuussa, kun Heikki tuli pienosakkaaksi yritykseen. Samalla Maria Hanho ja Juho Vaissi lunastivat loppuosan vanhempiensa osakkeista itselleen. Maria aloitti hallituksen puheenjohtajana. Jaakko Vaissi, Saara Ampiala-Vaissi ja Juho Vaissi jatkavat hallituksen jäseninä. Omistus yrityksestä on nyt siirtynyt vanhalta polvelta uudelle polvelle ja samalla Heikki tuli mukaan omistajiin.

Heikin fiilikset ensimmäisen vuoden jälkeen ovat erittäin hyvät. ”Olen viihtynyt Vaissilla todella hyvin. Työyhteisö ja työkaverit ovat tosi kivoja. Positiivista on myös ihmisten suuri sitoutuminen tekemiseen ja pienen organisaation hyvät puolet. Mahdollisuuksia on tosi paljon, pääsen kehittämään uusia juttuja”, kertoo Heikki. ”Monialaosaaminen on todella suurta talon sisällä”, lisää Heikki.

Vuosi talossa on opettanut paljon. ”Melkeinpä joka päivä opin jotain uutta esimerkiksi ihmisten kanssakäymisestä sekä myös itsestäni”, toteaa Heikki. Toisaalta Heikki on tuonut paljon uutta Vaissille. ”Kun tulee taloon ulkopuolelta, sitä näkee asioita eri tavalla, ulkopuolisen silmin. Vähän niin kuin olisi konsulttina ja katsoo asioita ulkopuolisin silmin. Toivon, että olen tuonut avoimuutta keskusteluun ja uutta ajattelua. Luulen, että olen siinä onnistunut, sillä kulttuuri on avointa ja asioista puhutaan ääneen”. Vuoden varrella viestintä ja kommunikaatio yrityksen sisällä on parantunut”, summaa Heikki ensimmäisestä vuodesta Vaissilla. ”Kokonaisuuteen olen tyytyväinen, pieniä, mutta tärkeitä askeleita on otettu”, lisää Heikki.

Ihmiset keskiössä

Yllätys on ollut positiivinen, kuinka hyvin olen sulautunut Vaissiin ja ihmisten kanssa tekemiseen. Yhteistyö ihmisten kanssa on mukavaa hänen mielestään. Heikki on tuonut Vaissiin uutta ajattelua ja ulkopuolisen näkemystä. Aina se ei ole ollut ihan helppoa. ”Haastavinta on ollut murtaa vanhoja tapoja ja uskomuksia”. ”Olen myös oppinut itsestäni paljon henkilöstöjohtamisen saralla”. Heikki painottaa työhyvinvoinnin merkitystä yrityksen menestyksen takana. ”Työntekijät ovat yrityksen ydin ja työntekijöistä huolehtiminen on tärkeää, ajatusmaailmani on se, että olen täällä heitä varten”, kertoo Heikki ajatuksistaan.

Reissaamista Helsingin ja Haapamäen välillä

Heikki hoitaa Vaissin myyntiä ja markkinointia. Työnkuva vielä muotoutuu Marian palatessa äitiyslomilta. Heikillä on perhe Helsingissä, joten Haapamäellä hän on 2-3 päivää alkuviikosta ja lopun viikkoa Helsingissä ja hoitaa asiakkuuksiin liittyviä asioita sieltä käsin. ”Kyllähän se oli pientä kipuilua lasten kanssa aluksi”, mutta nyt se on tasaantunut ja olemme perheen kanssa löytäneet hyvän rytmin”, toteaa Heikki. ”Toisinaan ajelen Haapamäeltä Toivakkaan mökille yöksi ja välillä taas jään Haapamäelle ja lähden miesten jumppaan. ”Toisinaan työt jatkuvat iltaan asti Haapamäki-päivinä”, kertoo Heikki vapaa-ajastaan.

Uusi aluevaltaus?

Missä Vaissi on viiden vuoden päästä? ”Vaissin tavoitteena on kasvaa, kasvua tavoitellaan järkevästi ja hallitusti”, kertoo Heikki Vaissin tavoitteista. Aivan uusia juttuja on jo luvassa keväällä. Niitä pitää vielä odottaa hetki! Kaali tulee olemaan tärkeä raaka-aine myös tulevaisuudessa, mutta jotain muutakin on luvassa. Niistä lisää kevään aikana!

 

 

 

 

Read More
Nimityksiä

Teemu Hietanen on nimitetty Vaissi Oy:n Tekniseksi Johtajaksi ja aloittaa tehtävässään 27.4.2020. Teemu tulee vastaamaan Vaissi Oy:n kunnossapidosta, teknisistä projekteista sekä investointien läpiviennistä. Hän tulee toimimaan koko kunnossapidon esimiehenä.

Teemu on aikaisemmin toiminut Keuruun Energian lämpöliiketoiminnan päällikkönä. Toivotamme Teemun lämpimästi tervetulleeksi Vaissille!

Kari Koskinen jatkaa vanhaan malliin ja tällä järjestelyllä on tarkoitus siirtää Karin tietotaitoa uusille osaajille ennen hänen eläköitymistä.

Juho Vaissi jatkaa vastaten erikseen määrätyistä projekteista sekä tehden kunnossapitoa.”Yrityksemme kasvaessa ja kehittyessä tarvitsemme systemaattisempaa kunnossapitoa ja investointien suunnittelua. Tähän Teemu tulee tuomaan paljon uutta osaamista. Tämä järjestely mahdollistaa, että pystyn jatkossa keskittymään paremmin maatilan kehittämiseen sekä perhetilanteeni muuttuessa antamaan aikaa uuteen elämäntilanteeseen.” kertoo Juho Vaissi, joka on aikaisemmin vastannut teknisistä projekteista sekä investointien suunnittelusta ja läpivienneistä.

Read More
Kohti vihreämpää Vaissia

Siirryimme vuoden vaihteessa käyttämään pohjoismaisella tuulivoimalla tuotettua sähköä.

Read More
Tiedote

Vaissi Oy:n hallitus on nimittänyt varatoimitusjohtaja Heikki Latvasen Vaissi Oy:n toimitusjohtajaksi 1.1.2020 alkaen. Nykyinen toimitusjohtaja Maria Hanho on valittu Vaissi Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi. Maria on vanhempainvapaalla 1.8.2020 asti. Tämän jälkeen hän jatkaa työtä Vaississa vastuullaan mm. henkilöstörekrytoinnit, sopimusviljelytoiminta sekä kehitysprojektit. Heikki Latvasen vastuualueina toimitusjohtajan tehtävien lisäksi on myynti ja markkinointi.

”Olen iloinen mahdollisuudesta jatkaa Vaissin toimitusjohtajana, sitoutuneen ja osaavan henkilöstön kanssa. Olen erittäin ylpeä päästessäni kehittämään näin hienoa perheyritystä eteenpäin.” Kertoo Heikki Latvanen

”Olen tyytyväinen, että olemme saaneet osaavan ja energisen Heikin mukaan jakamaan töitä,  joita yrityksen kasvaessa ja kehittyessä on tullut kovasti lisää. Järjestely mahdollistaa itselleni paremman keskittymisen esimerkiksi sopimusviljelytoimintaan, joka on hyvin tärkeä osa yrityksemme toimintaa” toteaa Maria Hanho.

Vaissi Oy:n hallitus

Maria Hanho, Jaakko Vaissi, Juho Vaissi, Saara Ampiala-Vaissi

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Heikki Latvanen 0405339179 heikki.latvanen@vaissi.fi

Hallituksen puheenjohtaja Maria Hanho 0408372139 maria.hanho@vaissi.fi

Read More
Kaalista on moneksi!

Kaalia polvelle, kaalia eturauhasvaivoihin, kaalia haavoille ja nivelkipuihin. Kaali on terveellistä sisäisesti nautittuna, mutta tiesitkö että sitä on käytetty myös ulkoisesti erilaisiin kipu- ja tulehdustiloihin myös ulkoisesti?

Kaali on erinomainen C-vitamiinin lähde. Kaali sisältää myös kuitua, joka tuo kylläisyyden tunteen, vaikka kaali onkin matalaenerginen raaka-aine. Kaalin kuidut sekä vesi tekevät hyvää ruuansulatukselle. Valkokaalilla on paljon perinneuskomuksia ja tätä on käytetty kansanlääketieteessä erilaisissa käyttötarkoituksissa kuten nivelkipujen, turvotusten, haavojen tai kolotusten hoidossa. On hieman epäselvää mihin kaalin hoitava vaikutus perustuu, mutta se sisältää paljon glutamiinia, jota on myös reuman hoitoon käytettävässä valmisteessa. Tätä esiintyy myös elimistössä luonnollisesti.  Kaali sisältää myös paljon K-vitamiinia ja kaliumia. Kaalin on väitetty olevan tehokas hoitomuoto nivelkipujen hoitoon sisäisesti. Nauti tuoretta kaalia päivittäin tyhjään vatsaan, tämän tulisi auttaa nilvelkipuihin.

Mihin kaikkiin vaivoihin kaalia voi kokeilla:

Kova vatsa: Keitä kaalia tuoreiden nokkosten kera ja nauti sellaisenaan tai valmista ruokaa tästä.

Kipeä ja turvonnut iho: asettele kaalinlehtiä kipeälle iholle

Polven luuniveltulehdus: raasta kaalia ja asettele tätä polven päälle

Eturauhasen liikakasvu: keitä päivittäin pala raastettua kaalia puolikypsäksi, lisää oliiviöljyä, suolaa ja kuminaa ja jatka keittämistä. Syö kaali ja juo neste.


Haavan hoito: Peitä puhdistettu haava kaalin lehdillä kahdesti päivässä.

Mustelmat ja paiseet: jauha kaalia ja lisää mustelman tai paiseen päälle ja anna vaikuttaa.

Nivelkivut: nauti tuoretta kaalia päivittäin tyhjään vatsaan

Rintojen turvotus imettäessä: asettele kaalinlehdet turvonneille rinnoille

Eli mikäli jalkaa kolottaa, niveliä särkee tai olet saanut mustelman, niin kaalia vain avuksi!

Read More
Juho Vaissi jatkaa isänsä jalanjäljillä- koneita ja laitteita itse tehden

Vaissin kaalikääryletehtaassa kääritään tuhansia kaalikääryleitä viikossa. Käärintä tehdään käsin ja muutenkin valmistus on hyvin perinteinen, mutta suuret tuotantomäärät vaativat avukseen erilaisia koneita ja laitteita.

Koneiden ja laitteiden parissa työskentelevä yrittäjä Juho Vaissi on ollut aina kiinnostunut koneista ja laitteista sekä tekniikasta. Juho aloitti työt virallisesti Vaissin perheyrityksessä jo 14-vuotiaana ja opit ja innostus tekniikkaa kohtaan on tullut verenperintönä Juhon isältä, Jaakko Vaissilta. Yrityksen alkutaipaleelta asti yrityksessä on ollut tapa rakentaa itse omia laitteita, jotta on saatu juuri Vaissin tuotantoon sopivia laitteita ja koneita. Kaalin keitossa on itse rakennettu uniikki kaalinkeittolinjasto. Vaikka koneita ja laitteita tarvitaan, ei ne täysin korvaa käsityötä. Kaalin keitossa tärkeä vaihe on kaalinlehtien lajittelu, jossa erilaiset kaalinlehdet lajitellaan käyttötarkoituksensa mukaan. Kaalikääryleiden käärintä tehdään käsin, mutta apuna tuotannossa on käärylelinjasto, jossa kääriminen tehdään. Kääryleet paistetaan isoissa pinnavaunu-uuneissa, jäähdytetään jäähdytyskaapissa sekä pakataan pakkauskoneella.

Vasemmalla huoltopäällikkö Ahti Särkinen ja oikealla Juho Vaissi huoltotöissä kääryletehtaalla.

Uuden uunin rakennusta

”Uutta uunia etsiessä ei löydetty markkinoilta meille sopivaa uunia, joten päätettiin rakentaa sellainen itse”, toteaa Juho. ”Kun rakentaa itse, saa juuri sellaisen omiin tarpeisiin sopivan uunin, kun haluaa”. ”Uunin rakennus sujui niin hyvin, että nyt ollaan tekemässä toista lisää”, summaa Juho onnistuneesta projektista. Vaissin tekninen johtaja Kari Koskinen on taustaltaan sähkömies. Hän vastaa projekteissa sähkösuunnittelusta ja on aina kokoonpanoissa mukana. ”Isäni Jaakko Vaissi on mukana kehitystyössä elämäntyönään ja harrastuksenaan”, kertoo Juho. ”Ostamme ulkopuolelta suunnittelutyötä ja 3-D piirtämistä, automaatiosuunnittelua sekä isoimmissa projekteissa mukana on myös hitsausalan yrityksiä”, kertoo Juho tiimin kokoonpanosta. ”Suunnitteluvaiheessa otamme projektiin aina mukaan ihmisiä myös tuotannosta, jotta voimme huomioida käyttäjien kommentit jo heti suunnitteluvaiheessa”, jatkaa Juho.

Kaalikääryletehtaan Pelle Pelottomat

Elintarviketeollisuudessa koneiden ja laitteiden rakentaminen itse on melko harvinaista Suomessa, ainakin Vaissin kokoisessa yrityksessä. ”Kun rakennamme itse, saamme itselle sopivia laitteita”. ”Emme välttämättä tarvitse lisää neliöitä tai suunnitella laajennuksia, kun pystymme rakentamaan uutta nykyisiin tiloihimme”. ”Tunnemme koneet ja laitteet niin hyvin, että huolto ja varaosatarve tiedetään paremmin kuin jos käytössä olisi vieras, valmiina ostettu laite. ”Varsinkin kun sijaitsemme täällä Haapamäellä niin ulkopuolista huoltoa voisi olla vaikea saada. Pystymme itse hoitamaan huollot ja ongelmatilanteet, joten tuotantovarmuus on tällä mallilla parempi kuin valmiiden laitteiden kanssa”, kertoo Juho.  ”Toki epäonnistumisiakin on sattunut, niitä taitaa olla pari rekkalastillista, naurahtaa Juho”. ”Mutta niistä sitä sitten oppii”, summaa Juho.

Tekninen johtaja Kari Koskinen ja huoltopäällikkö Ahti Särkinen työn touhussa.

Vaissi valmiina kaalisesonkiin

Huollon parissa työskentelee Vaissilla neljä henkilöä. Kaiken kaikkiaan Vaissilla on n. 200 konetta tai laitetta, joista noin puolet on itse rakennettuja. Huollon parissa työskentelee neljä ihmistä. Kaalisesongin kynnyksellä kevät on keskitytty huoltotöihin. Kalinkeittolinjasto on huollettu viimeistä mutteria myöten, jotta laitteet ovat iskussa, kun uutta kaalia aletaan saamaan.

Read More
Tuotannonsuunnittelu on kristallipallon kanssa ennustamista

Vaissin tuotantovastaava Heli Immonen suunnittelee mitä minäkin päivänä kääryletehtaassa tehdään

Tulin lehtitehtaalle vuonna 2005 kolmeksi kuukaudeksi tuuraamaan kaalin lehdintään. ”Sille tielle jäin”, kommentoi Vaissin tuotantovastaava Heli Immonen. ”Siirryin lehtitehtaalta sitten kääryletehtaalle, jossa viimeiset pari vuotta hoidin työnjohtajan tehtävää”, toteaa Heli. Lokakuusta lähtien hän on hoitanut tuotantovastaavan tehtäviä Vaissilla. Tuotantovastaava suunnittelee mitä minäkin päivänä tuotannossa tehdään ja kuinka paljon. ”Kun minua kysyttiin tehtävään tuotantopäällikön siirtyessä uusiin haasteisiin, otin tehtävän hyvillä mielen vastaan”, toteaa Heli iloisesti.

Tuotantovastaava Heli Immonen työpisteellään.

Kristallipallon kanssa ennustamista

Vaissi valmistaa paljon alihankintana tuotteita asiakkaiden varastoon pakasteena, mutta myös tuoreita tuotteita suoraan kaupan hyllyyn. Tuotanto mietitään mahdollisimman pitkälle aina vähintään kolme viikkoa etukäteen, jotta pystytään hankkimaan tarvittavat raaka-aineet, varattava oikea henkilömäärä ja pakkausmateriaalit oikeita tuotantomääriä varten. ”Tosin suunnitelmat saattavat elää sen mukaan, kuinka asiakkailta tulee tilauksia. Toisinaan asiakas on myynyt tuotetta enemmän kuin aiemmin on suunniteltu, joten suunnitelma elää matkan varrella. Vertaan yleensä tuotantoa edellisvuoden tuotantomääriin ja jos trendi näyttää kasvavalta niin lisään hieman tuotantomääriä. Myös asiakkaiden ennusteraportteja täytyy lukea viikoittain. Tällä hetkellä suuntaa antavat suunnitelmat on tehty 12 viikkoa eteenpäin ja viimeistellyt suunnitelmat kolmeksi seuraavaksi viikoksi, selvittää Heli.

Oman Vaissi -merkin kaalikääryleet sekä kaalilaatikko -tuotteiden osalta tuotannon suunnittelu on erityisen tarkkaa puuhaa. ”Näemme kauppojen tilaukset vasta päivä sen jälkeen, kun olemme lähettäneet tuotteita keräilyä varten”, kertoo Heli. ”Tarkkailen päivittäin varastotilannetta, jotta varastoa on riittävästi kauppojen tilauksia varten, mutta niin, että tuotteita ei ehdi mennä vanhaksi varastossa, myös tilausjärjestelmän ylläpito vie oman aikansa.”, kertoo Heli.

Raaka-aineiden tarve huomioitava hyvissä ajoin

Tuotannon suunnittelussa täytyy huomioida raaka-aineiden ja materiaalien toimitusajat. Pääsääntöisesti raaka-aineet saadaan viikon sisällä varastoon, mutta esimerkiksi kotimaisen lampaanlihan saatavuus on rajallinen, joten pääsiäiskääryleiden lampaanliha on tilattu jo helmikuun alussa, joten tuotantomäärätkin on lyöty lukkoon tällöin. Satokauden lopussa arvioidaan myös kasvisten menekkiä, jotta kasvisten toimittaja pystyy varaamaan tarvittavat määrät raaka-aineita tuotantoa varten. ”Työnkuvaani kuuluu tuotannon suunnittelun lisäksi tuotannon tehokkuuden seuranta ja kehittäminen sekä kaikki raaka-ainetilaukset, materiaalitilaukset, kuljetustilaukset sekä arviot henkilöstötarpeista. Raaka-aineiden osalta ainoastaan kaalin varastotilanteen seurannan hoitaa lehtitehtaan työnjohtajat yhdessä toimitusjohtajan kanssa”, selvittää Heli.

Päivän aikana ei tarvitse katsoa kelloa

”Työssä haastavinta on asioiden ennustaminen sekä nopeasti muuttuvat tilanteet. Välillä tulee äkillisiä poissaoloja ja on viikkoja, joina on paljon tilauksia, jotka on saatava lähtemään tiettynä ajankohtana”.   ”Toisaalta työni ei ole ainakaan tylsää, päivän aikana ei tarvitse katsoa kelloa, että koska pääsee kotiin”, naurahtaa Heli. ”Työ on luovaa ja saan miettiä, miten asiat tehtäisiin mahdollisimman järkevästi. Siitä tulee erittäin hyvä mieli, kun saat ratkaistua vaikealta tuntuneet ja haastavat asiat”, summaa Heli työstään Vaissilla.

Read More
Marian tarina ja mitä onkaan luvassa seuraavaksi?

Toimitusjohtaja Maria Hanholta sujuu myös kääryleiden käärintä, mutta nyt on aika pitää pieni tauko työnteosta. Katso Marian tarina ja mitä onkaan luvassa seuraavaksi?

 Nuori vastavalmistunut bio- ja elintarviketekniikan insinööri Maria Hanho (silloinen Vaissi), aloitti työt Vaissin perheyrityksessä vuonna 2006 projekti-insinöörin tehtävissä. Alusta lähtien oli selvää ja keskusteltu, että jonain päivänä vastuu yrityksestä ja toimitusjohtajuudesta siirtyisi minulle, toteaa Maria. Olin aloittamassa Vaissin koeviljelytoimintaa ja hoidin erilaisia kehitysprojekteja varastonhallinta- sekä työajanseurantajärjestelmien käyttöönotosta aina laskutukseen ja reskontraan sekä erilaisiin tuotannon kehitysprojekteihin. Rakensin myös ISO 22000 -laatujärjestelmän ammattikorkeakoulun lopputyönäni, summaa Maria työvuosista ennen toimitusjohtajan pestiä.

Maria Hanho

Toimitusjohtajaksi alle kolmikymppisenä

Maria toimi vuoden päivät varatoimitusjohtajana, kunnes vuonna 2011 hänet nimitettiin Vaissin toimitusjohtajaksi alle kolmekymppisenä. ”Työssä parasta on se, että on oma vapaus yrittäjä-roolissa”. ”On vapaus päättää asioista ja toisaalta kaikkea ei tarvitse tehdä itse.  Voin delegoida asioita myös muille”. ”Voin luottaa muihin sellaisissa asioissa, joissa en välttämättä ole itse vahvoilla”, toteaa Maria.  Marian perhe, veli Juho, äiti ja isä ovat tukena vaikeissa päätöksissä. ”En ole koskaan yksin, perhe on tukena, jos tarvitsen tukea tai mielipiteitä jossain vaikeassa asiassa ”, kertoo Maria. ”Jos ei Juhoa olisi, niin olisin varmasti monesti jo heittänyt hanskat tiskiin”, naurahtaa Maria.

Suurta liikevaihdon kasvua

Seitsemän vuoden aikana on ehtinyt tapahtumaan paljon. Vaissin liikevaihto on kasvanut huimat 40 %. Kasvua on tullut uusista tuotteista ja uusista asiakkuuksista. Vaissi onkin lähtenyt valmisruokamarkkinaan omalla Vaissi- brändillä reilu vuosi sitten. ”Vaissin tavoitteena on kasvaa ja tuoda uudenlaisia tuotteita markkinoille.  Kääryleet ovat ja tulevat olemaan se tukijalka, mutta osaava henkilökunta mahdollistaa myös uusien asioiden kehittämisen”, väläyttää Maria.

Yhdestä asiasta hän on erityisen ylpeä. Hyvä johtaminen on tuottanut tulosta ja työtyytyväisyystutkimusten tulokset ovat parantuneet vuosien varrella. ”Työergonomiaa on parannettu ja monia muutoksia on tehty tuotantoon”, ja vaikka olen toimitusjohtaja -tittelillä, tiedän mitä tuotannossa tapahtuu ja olen kartalla käytännön asioista, sitä ihmiset arvostavat”, toteaa Maria. Marialla on myös luottamustehtäviä, hän toimii Elintarviketeollisuusliiton valmisruokateollisuusyhdistyksen puheenjohtajana.

Muutosten tuulia

Maaliskuun alussa koittaa Marialla pieni tauko työelämästä. Maria jää äitiyslomalle ja varatoimitusjohtajaksi astuu puikkoihin Heikki Latvanen. Heikki hoitaa Marian sijaisuutta ainakin vuoden verran. Heikki on alkuperäiseltä koulutukseltaan kokki ja tehnyt kokin, keittiömestarin ja vuoromestarin töitä, mutta jatkanut opintoja ja valmistunut Elintarviketieteiden maisteriksi vuonna 2008. Hän on työskennellyt aiemmin Fazerilla erilaisissa tuotepäällikön ja markkinoinnin tehtävissä leipomolla sekä Fazer Food servicellä, jossa hän vastasi mm. Tallinnan palvelukeittiön tuotekehityksestä, myynnistä ja markkinoinnista. Viimeiset 1,5 vuotta hän on toiminut Kokkikartanon tuotekehityspäällikkönä. ”Vaississa minua kiinnostaa monialaosaaminen, Vaissilla on paljon uniikkia osaamista, kun esimerkiksi paljon koneita tehdään itse. Vaissilla on paljon mahdollisuuksia viedä yritystä eteenpäin”, kertoo Heikki. ”Odotan uuden oppimista ja sitä, että mennään kovaa vauhtia eteenpäin, myös pieni perheyritys kiinnostaa, ei ole turhia byrokratioita”, summaa Heikki. Marialle toivotamme antoisaa äitiyslomaa ja Heikille onnea ja menestystä varatoimitusjohtajana.

Heikki Latvanen ja Maria Hanho

Read More
KAUSI- JA KESÄTYÖNTEKIJÖIDEN HAKU

Ulkona kevät alkaa jo kolkuttelemaan. Katseet ovatkin jo ensi kesässä ja kesätöissä. Voit laittaa vapaamuotoisen työhakemuksesi nettisivujemme kautta www.vaissi.fi/rekrytointi tai suoraan sähköpostiin vaissi@vaissi.fi.

Kesätöihin edellytämme:

  • hygieniapassia
  • reipasta asennetta

VAISSILLA ON OLLUT KIVA OLLA TÖISSÄ!

Enni Järvenpää on 24-vuotias lääkäriopiskelija. Enni on tullut Vaissille ensi kertaa töihin kesällä 2014 kahdeksi kuukaudeksi. Sen jälkeen eri pituisia työssä oloja on kaikkenaan kertynyt yli puolen vuoden edestä. Enni ilmoittelee aina sopivia pätkiä, kun voi tulla töihin ja ilolla otamme hänet vastaan.

Enni Järvenpää

Vaissille on kiva tulla töihin, koska monet työntekijät ovat tulleet vuosien saatossa tutuiksi, ja tuttujahan on tunnetusti aina kiva nähdä. Työkaverini Vaissilla ovat oikein iloisia ja mukavia ihmisiä, joiden seuraan on aina ollut helppo ja kiva palata. Arvostan suuresti mahdollisuutta työskennellä lyhyempiäkin pätkiä silloin kun ylimääräistä aikaa on.

Tehtaalla olen ollut käärintäpuolella, jossa olen lähinnä työskennellyt pöydässä eri tehtävissä, sekä pakkaamassa valmiita tuotteita. Silloin tällöin olen ollut kaalinsulatushommissakin.

Elintarviketyössä yllätti eniten, kuinka onnistuminen vaatii monien eri ammattilaisten ja osaajien yhteistyötä, aina kaalinkasvattajista lehtitehtaan kautta logistiikasta vastaaviin firmoihin. Osa, kuten esimerkiksi kasvukauden sää on arvaamantonta. Monen palasen on osuttava kohdilleen, että kääryleet lopulta päätyvät kuluttajan lautaselle.

 

Read More

Viimeisimmät artikkelit

  • Katso Te-live ja saat vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin 9.6.2022
  • Rekry auki! 11.5.2022
  • JESSE JA ERIN TÖISSÄ VAISSI OY:SSÄ 5.5.2022
  • Vaissi Oy:n hallitukseen uusi jäsen 2.11.2021
  • Vaissi Oy ja Aukon Service Oy yhteistyöhön osakkuuden myötä 3.8.2021

Artikkelien selaus

« 1 2 3 … 5 »
© Vaissi 2021. All rights reserved.
Site by Aidia
Me kaalia